Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Fogyókúra kritikák képes leírás - Diéta - diéták, receptek és fogyókúrák.tlap.hu
részletek »

Fogyókúra kritikák - Diéta - diéták, receptek és fogyókúrák.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: dieta.tlap.hu » Fogyókúra kritikák
Keresés
Találatok száma - 7 db
5 elmehagyott diéta

5 elmehagyott diéta

A nők és néha a férfiak is mindent megtesznek, hogy egy kicsit karcsúbbnak lássák magukat. Mindenki eldöntheti, hogy a listát olvasva szörnyülködik vagy nevetgél. Léteznek alaposan kidolgozott, hatékony, egészségvédő diéták és olyan fogyókúrás módszerek is, amelyekre első hallásra a laikus is azt mondja: ez azért durva. Érdekes módon az utóbbiból van több, ezek azok, amelyektől első hallásara megrémülünk ugyan, de azért valami el kezd motozni, hátha tényleg pont ez az a technika, amivel két nap alatt leadhatjuk azt a fölösleges hat kilót. Amikor Borsabelgyógyásznak megmutattuk az általunk összeszedett módszereket - nem kellett messzire menni, mindenki ismert legalább egyet a szerkesztőségből -, hüledezett egy sort, hogy mikre nem képesek a nők. Aztán mindegyikről szólt néhány keresetlen szót, és felhívta a figyelmet a testmozgás mindenhatóságára. Összeraktunk egy ötös listát, szigorúan azzal a figyelmeztetéssel, hogy lehetőleg senki se próbálja ki, mindenki tekintse leginkább viccnek ezeket. A helyzet az ugyanis, hogy mindegyik az egyoldalú táplálkozáson és az éhezésen alapszik, tehát legjobb esetben is csak a jojóeffektus elindítására alkalmasak, rosszabb esetben azonban kórház lehet a vége mindegyiknek.

6 veszélyes fogyasztó módszer

6 veszélyes fogyasztó módszer

A legelszántabb diétázók hajlamosak mindent kipróbálni. Az alábbiakban bemutatjuk azt a hat diétás módszert, illetve elvet, amelyet az egészségünk megőrzése érdekében jobb, ha ki sem próbálunk. Vagy ha mégis, egy-két napnál tovább ne tartsuk egyik kúrát sem.

A legveszélyesebb fogyókúrák listája!

A legveszélyesebb fogyókúrák listája!

A karcsúság trendjének egyre többen akarnak megfelelni, és sajnos gyakran olyan "diétákat" próbálnak bevetni, melyek nem, hogy nem eredményesek hosszabb távon, hanem súlyos egészségkárosító hatásuk is van. Íme csokorba szedve a legveszélyesebb módszerek. A kor elvárásai alapján ki ne szeretne tökéletes alakot? Sok fogyókúrás módszernél azonban valójában nem igazi diétáról van szó, hiszen a táplálkozásban, az életvezetésben nem történik gyökeres változás, egyszerűen csak kemikáliák mellékhatásait kihasználva érik el az átmeneti látszateredményt.

Egészséges életmód magazin hírek
Mikor kell pótolni a vasat? Nagyon kell figyelni, mert árthatsz is vele
Mikor kell pótolni a vasat? Nagyon kell... Szakértő beszél a vashiány szerteágazó problémájáról. A vashiány igen gyakran előforduló állapot, mely kellemetlen közérzetet és tüneteket okoz, ami az egész életminőséget befolyásolja. Azonban megfelelő terápiával a folytonos fáradtság, a szédülés és a fejfájás megszüntethető. Hogy mi mindenre érdemes figyelni vaspótlás esetén, azt dr. Szélessy...
Itt a tavaszi fáradtság ellen 5 tuti tipp
Itt a tavaszi fáradtság ellen 5 tuti tipp Minden évben nagyon várjuk a tavaszt, végre hosszabbak a nappalok, este már nem...
Az egészséges táplálkozás 12 pontban
Az egészséges táplálkozás 12 pontban Az egészséges táplálkozás témájában is nagyon sok - akár egymással...
Diéták háborúja: melyik az igazi?

Diéták háborúja: melyik az igazi?

Jobb a szív számára a népszerű Ornish- és South Beach-diéta a kezdeti súlyvesztést követő fenntartó fázisban, mint a zsírszegény és szénhidrátdús Atkins-diéta, állapították meg amerikai kutatók. A legtöbb kutatás során azt vizsgálják, hogy melyik diétával lehet jobb súlycsökkenést elérni, ám az USA Nemzeti Egészségügyi Intézetének kutatói a célfogyás elérése utáni időszak koleszterinértékeit és más szívre jellemző tényezőket helyezték érdeklődésük középpontjába. Tizennyolc egészséges résztvevő mind a három diétát kipróbálta négyhetes turnusokban. A négyhetes diétás időszakok közt négyhetes átmeneti periódust tartottak, melynek során mindenki kedve szerint étkezhetett. Az Atkins zsírtartalma 50 százalék (napi 30 g), a South Beaché 30 százalék (napi 14 g), míg az Ornishé 10 százalék (napi 3 g). A résztvevők kezdeti átlagos testtömegindexe 22,6 volt (normál súlynak tekinthető a 18,5-24,9 közötti BMI). A kutatást Dr. Michael Miller, a baltimorei Marylandi Egyetem Egészségügyi Központ Preventív Kardiológiai Központjának igazgatója vezette.

Energiaitallal fogyott 44,5 kilót - szívrohamot kapott

Energiaitallal fogyott 44,5 kilót - szívrohamot kapott

Nyolc hónap alatt 44,5 kilót fogyott egy új-zélandi nő energiaital diétával. Az eredménynek azonban nem örülhet, mert szívrohamot kapott és tartós egészségügyi károsodást szenvedett a szervezete. Az aucklandi Brooke Robertson nyolc hónapon keresztül napi 10-14 energiaitalt fogyasztott el, és hozzá semmi mást, legföljebb egy kis gabonapelyhet. Sikerült is 101,6 kilóról 57,1 kilóra lefogynia. A fogyást azonban rettenetes tünetek kísérték: erős gyomor és bélfájdalmak, görcsök és szívzörej. A 23 éves nő a terhesség alatt felszedett plusz kilóktól próbált ilyen drasztikus módon megszabadulni. S hiába nem tudott tőle aludni és lett egyre kimerültebb, folytatta a diétát, mert elvesztette tőle az étvágyát és folyamatosan fogyott.

Hízik a diétázó, ha bedől a fogyókúrás mítoszoknak

Hízik a diétázó, ha bedől a fogyókúrás mítoszoknak

Már hetek óta sanyargatja magát, mégsem megy le egyetlen deka sem a súlyából? Figyeljen arra, hogy a barátnőktől, kollégáktól hallott tuti tippek nem biztos, hogy beválnak! Főleg akkor, ha tanácsot adó láthatóan egyre dundibb lesz. Van néhány olyan gyakran hallott fogyókúrás 'trükk' melynek nem sok köze van a valósághoz, ennek ellenére sokan ügyelnek ezek betartására. Összeállításunkban ilyen diétás mítoszokat leplezünk le.

Megéri koplalni és hányni a tökéletes alakért?

Megéri koplalni és hányni a tökéletes alakért?

Vékony, csupa csont lányok néznek le magabiztosan az óriásplakátokról sugallva tinilányok ezreinek a vonzó és sikeres nő eszményét. A kilók határozzák meg az embert - hallani úton-útfélen. Így akinél, 50 kg-nál többet mutat a mérleg nyelve (legyen égimeszelő, vagy kis növésű) érthető, ha úgy érzi, nem tartozhat a 'jó nő' kategóriába, vagyis nem számíthat párkapcsolatra, karrierre, boldog életre. Nem csoda, ha a fiatalok egyre nagyobb százaléka evészavarral küzd. Az evés zavarainak két klasszikus formáját ismerjük. Egyikük a kóros lesoványodással járó anorexia nervosa, a másik pedig a túlevési rohamokkal és önhánytatással jellemezhető bulimia nervosa. Ezek a zavarok az utóbbi évtizedekben a pszichiátriai zavarok megkülönböztetett figyelmét élvezik, egyrészt mert gyakoriak (a súlyosabb formák a fiatal felnőtt nők 1-4%-át érintik), másrészt az anorexia halálozása magas (a betegek 8%-a tíz éven belül meghal). Az anorexia 12-18 éves életkor között indul, a bulimia néhány évvel később jelentkezik. - tudjuk meg dr. Túry Ferenc professzortól...

Tuti menü